19 mai 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Târgoviște: A început dotarea unităților școlare cu mobilier didactic și laborator

3 min read
Spread the love

Unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște au început să primească mobilier pentru modernizarea sălilor de clasă, a cabinetelor școlare și a laboratoarelor de științe.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a transmis miercuri că în unitățile de învățământ din oraș vor ajunge aproape 10.000 de pupitre individuale, cu scaune reglabile pe înălțime, 1600 de paturi cu saltele, 2500 dulapuri individuale, 67 dulapuri pentru jucării/materiale, 67 biblioteci de înălțime joasă cu rafturi, 375 buc catedră cu scaun.

„În urmă cu aproximativ o lună semnam contractul de furnizare pentru mobilier didactic și laborator pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște. Iată că în aceste zile se fac și primele livrări. Este vorba despre un contract de peste 9 milioane de lei, un contract care vizează toată unitățile de învățământ din Târgoviște. El face parte dintr-un proiect mai amplu de peste 35 de milioane de lei, accesat de către administrația locală din Târgoviște, prin care toate unitățile de învățământ sunt dotate cu materiale didactice, cu mobilier de laborator, de asemenea, cu echipamente digitale, un proiect fără precedent. Noi sperăm ca livrările să se deruleze cât mai repede și în aproximativ o lună să avem toate unitățile de învățământ din Târgoviște dotate la standarde europene. Numai pe acest contract care vizează mobilierul avem achiziționate aproape 10.000 de pupitre individuale. De asemenea, am achiziționat aproximativ 1600 de pătuțuri, plus saltele pentru grădinițele cu program prelungit din municipiul Târgoviște și alte elemente de mobilier de natură să îmbunătățească condițiile de infrastructură pe care le avem acum la unitățile de învățământ din oraș. Este un proiect fără precedent, atât prin faptul că vizează toate unitățile de învățământ din oraș, cât și dacă ne raportăm la valoarea acestuia. Este unul dintre cele mai mari proiecte din România. În aproximativ 30 de zile sper să avem dotate toate unitățile de învățământ din Târgoviște pe această componentă de mobilier, de asemenea pe zona de echipamente digitale, astfel încât să fim cât mai aproape de ceea ce ne dorim și ca nivel al dotărilor.

Suntem la Colegiul Economic „Ion Ghica” care va intra în ansamblu într-un proiect important de reabilitare și modernizare. Suntem la faza de obținere a avizelor. Finanțarea o avem deja accesată. Este vorba despre aproximativ 30 de milioane de lei pe Programul de Consolidare Anti-seismică a clădirilor publice din România. Este un program prin care am accesat bani și pentru Liceul „Voievodul Mircea” și cam toate unitățile de învățământ din Târgoviște care mai sunt de reabilitat, fie pe programul pe care l-am menționat, fie pe PNRR, fie pe Programul Operațional Regional. În perioada următoare vom semna și contractul de finanțare, iar în parte să începem și lucrările, cum se va întâmpla spre exemplu, la Școala Nr 9 „Grigore Alexandrescu”, în Microraionul Nr 11, acolo unde avem un proiect important, complementar acestor investiții de reabilitare a clădirilor, investiții pe care le implementăm la toate unitățile de învățământ care nu au fost reabilitate”, a declarat Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *