Home Politica Sanatate Economie Social Actual Administratie Cultura Sport Externe

Home

Politica

Sanatate

Economie

Social

Actual

Administratie

Cultura

Sport

Externe

Planta-minune care combate diabetul și obezitatea

Lupinul (Lupinus polyphyllus) este o plantă erbacee din familia leguminoaselor, Fabaceae, din care face parte și mazărea. El se regăsește pe continentele americane de nord și de sud, precum în zona europeană și africană a Mediteranei. În țara noastră este cunoscut sub denumirile populare: niprală (lupinul galben), cafele sau cafeluțe (lupinul alb).

Crește de la 30 cm până la un metru și jumătate în înălțime. Frunzele sunt de obicei palmate și de culoare verde închis. La maturitate, planta formează flori dispuse în chiorchine la vârful tulpinii, care au o paletă largă de culori — alb, galben, albastru, liliachiu, violet și culoarea caisei. În mod obișnuit, ele înfloresc în iunie-iulie. Fructele lupinului cresc sub formă de păstaie, iar aceasta conține aproximativ cinci boabe (semințe), numite lupine, scrie doctorulzilei.ro.

Din cele peste 200 de specii, pe lângă toate varietățile sălbatice, există și specii cultivate pentru consumul uman, altele pentru valoarea ornamentală, iar cele mai multe ca hrană pentru animale. Progresul geneticii din secolul XX a contribuit la completa domesticire a speciilor de lupin, prin hibridizarea celor cu conținut scăzut de alcaloizi și a celor cu semințe moi, dând naștere unor varietăți noi, dulci, mult mai potrivite consumului uman.

Între varietățile de lupin folosite în alimentație, în special în zona mediteraneană, se numără: lupinul alb, lupinul galben, lupinul albastru. Toate tipurile de lupine trebuie preparate după o metodă specifică înainte de a fi consumate. Aceasta presupune înmuiatul lupinelor în apă sărată un anumit număr de zile. În țările mediteraneene și orientale, sunt consumate la fel de des precum consumăm noi alunele.

Aceste boabe conservate pot fi făcute pastă, la fel ca humusul din năut sau iahnia din fasole. Tot din ele se pot face crochete de lupin, un delicios produs vegetarian căutat prin alte țări. Lupinele se consumă și prăjite cu sare și condimente (boia).

Sursa: Exquis

Planta-minune care combate diabetul și obezitatea

May 23 , 2018     24BN     Sanatate     0    

Planta-minune care combate diabetul și obezitateaPlanta-minune care combate diabetul și obezitatea

Lupinul (Lupinus polyphyllus) este o plantă erbacee din familia leguminoaselor, Fabaceae, din care face parte și mazărea. El se regăsește pe continentele americane de nord și de sud, precum în zona europeană și africană a Mediteranei. În țara noastră este cunoscut sub denumirile populare: niprală (lupinul galben), cafele sau cafeluțe (lupinul alb).

Crește de la 30 cm până la un metru și jumătate în înălțime. Frunzele sunt de obicei palmate și de culoare verde închis. La maturitate, planta formează flori dispuse în chiorchine la vârful tulpinii, care au o paletă largă de culori — alb, galben, albastru, liliachiu, violet și culoarea caisei. În mod obișnuit, ele înfloresc în iunie-iulie. Fructele lupinului cresc sub formă de păstaie, iar aceasta conține aproximativ cinci boabe (semințe), numite lupine, scrie doctorulzilei.ro.

Din cele peste 200 de specii, pe lângă toate varietățile sălbatice, există și specii cultivate pentru consumul uman, altele pentru valoarea ornamentală, iar cele mai multe ca hrană pentru animale. Progresul geneticii din secolul XX a contribuit la completa domesticire a speciilor de lupin, prin hibridizarea celor cu conținut scăzut de alcaloizi și a celor cu semințe moi, dând naștere unor varietăți noi, dulci, mult mai potrivite consumului uman.

Între varietățile de lupin folosite în alimentație, în special în zona mediteraneană, se numără: lupinul alb, lupinul galben, lupinul albastru. Toate tipurile de lupine trebuie preparate după o metodă specifică înainte de a fi consumate. Aceasta presupune înmuiatul lupinelor în apă sărată un anumit număr de zile. În țările mediteraneene și orientale, sunt consumate la fel de des precum consumăm noi alunele.

Aceste boabe conservate pot fi făcute pastă, la fel ca humusul din năut sau iahnia din fasole. Tot din ele se pot face crochete de lupin, un delicios produs vegetarian căutat prin alte țări. Lupinele se consumă și prăjite cu sare și condimente (boia).

Sursa: Exquis


COMENTARII

Lasati un comentariu:


PUBLICITATE

TripTop Experti in turism

Cailyn Romania

Romanian Beauties

Media Soft Groups

PAGINA FACEBOOK

TWITTER

CURS VALUTAR

ULTIMELE ARTICOLE
COMENTARII

65.000 lei daruiți de ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI pentru ajutorarea unui copil bolnav
[June 21 , 2018, 11:39]Dar Biserica,din cati bani are nu a putut oferi nimic?Acei bani sunt oferiti tot de oamenii cu bun simt din județ!NU BISERICA a oferit banii!!!

MESAJUL ȘEFULUI INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA, COMISAR ȘEF DE POLIȚIE ZEPIȘI DANIL
[June 19 , 2018, 15:50]loan online how does debt consolidation work payday loan online tribal loans guaranteed approval

Surprins la volanul unui autoturism, deși consumase băuturi alcoolice
[June 19 , 2018, 14:42]loan online loan online loans in las vegas bad credit loans uk

Senatorul Adrian Țuțuianu: Programul Național de Cadastru și Carte Funciară
[June 11 , 2018, 18:42]Am 4 terenuri în bucurești ,com.finta si doresc sa mi se spuna daca au fost cadastrale.

Un rezultat mare pentru România și Targoviste la campionatul European de Wushu Kung Fu Shaolin din Ungaria
[June 04 , 2018, 21:26]Acest antrenor este un nenorocit si este un om foarte foarte pervers din toate punctele de vedere !

×