Home Politica Sanatate Economie Social Actual Administratie Cultura Sport Externe

Home

Politica

Sanatate

Economie

Social

Actual

Administratie

Cultura

Sport

Externe

Situația operativă înregistrată la nivelul județului Dâmbovița, în perioada ianuarie-octombrie 2018

Astăzi, 28 noiembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității a fost organizată o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate aspecte privind situația operativă înregistrată la nivelul județului Dâmbovița, în perioada ianuarie-octombrie 2018.

De asemenea, a fost prezentat bilanțul accidentelor rutiere și măsurile dispuse

pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe perioada sezonului rece și a sărbătorilor de iarnă.

I. SITUAȚIA OPERATIVĂ ÎNREGISTRATĂ LA NIVELUL I.P.J DÂMBOVIȚA ÎN PERIOADA IANUARIE-OCTOMBRIE 2018

În perioada ianuarie-octombrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, au fost sesizate 12.029 de infracțiuni, dintre care 800 de natură economico-financiară, 9.531 judiciare și 1.698 de altă natură.

În cazul a 10.906 de infracțiuni s-a început urmărirea penală.

Din totalul infracțiunilor de natură judiciară, 5.735 au fost contra persoanei, dintre care 3.221 de loviri sau alte violențe și 1.079 de amenințări.

Principalii indicatori care influențează situația operativă la nivelul județului Dâmbovița sunt infracțiunile de lovire și alte violențe, amenințările și furturile.

În ceea ce privește infracțiunile contra patrimoniului, în perioada de referință, au fost înregistrate 2.165 de sesizări privind comiterea de furturi și 28 sesizări privind săvârșirea de tâlhării.

Cele mai multe infracțiuni de furt au privit sustragerile din locuințe (309), urmate de cele din societăți comerciale (179).

De asemenea, au fost sesizate 88 de furturi din buzunare, genți și poșete, 92 din auto și 108 de animale și păsări.

Pe linie de evaziune fiscală au fost sesizate 74 de infracțiuni, iar la Codul Silvic, 177.

În mediul stradal, au fost sesizate 155 de fapte penale, 14 dintre acestea fiind tâlhării.

Pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada supusă analizei, polițiștii din Dâmbovița au organizat 100 de razii și 6.385 de acțiuni, dintre care 1.079 au fost pe linie de poliție rutieră, 532 pe linie de ordine publică și 523 în domeniul investigațiilor criminale. În domeniul investigării criminalității economice, au fost organizate 292 de acțiuni.

La nivelul secțiilor de poliție rurală și a posturilor de poliție, au fost organizate 3.862 de acțiuni.

În perioada supusă analizei, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au aplicat 130.620 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 20.359 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 1.248 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 461 la Legea 171/2010 privind contravențiile silvice.

Alte 167 de amenzi au fost aplicate pe linie de pază și protecție a bunurilor, potrivit Legii 333/2003.

Cele mai multe amenzi, 103.316, au fost aplicate participanților la trafic, dintre care 25.314 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1.649 fiind pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. Alte 1.617 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere și 183 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, 19.989 de conducători auto au fost sancționați pentru neutilizarea centurii de siguranță, 1.711 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil, 629 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și 2.045 pentru încălcarea normelor referitoare la oprirea sau staționarea autovehiculelor.

Totodată, pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor instalate la trecerile la nivel cu calea ferată, au fost aplicate 136 de amenzi, iar pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată, 102.

De asemenea, 16 șoferi au fost amendați pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculului cu anvelope de iarnă.

Pentru indisciplina pietonală au fost aplicate 7.318 sancțiuni, iar pentru abaterile comise de bicicliști, 9.136.

II.BILANȚUL ACCIDENTELOR DE CIRCULAȚIE ÎNREGISTRATE ÎN PERIOADA IANUARIE-OCTOMBRIE 2018

În perioada ianuarie–octombrie a.c., pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate 114 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 34 de persoane, rănirea gravă a altor 92 și vătămarea corporală ușoară a 34 de persoane.

De asemenea, s-au înregistrat și 482 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora 611 persoane au fost rănite ușor.

La nivelul județului Dâmbovița, principalele patru cauze generatoare de accidente de circulație (58,22%) sunt nerespectarea regulilor privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii (118), indisciplina pietonală (92), abaterile comise de bicicliști (81) și viteza (56).

Cele mai multe accidente de circulație au fost înregistrate pe drumurile naționale ce tranzitează județul, 205, dintre care 46 au fost grave.

Astfel, pe DN 71, pe tronsonul Bâldana-Târgoviște s-au înregistrat 38 de accidente de circulație, iar pe sectorul Târgoviște-Cota 1000, 27.

Pe DN 72 , pe sectorul Găești-Târgoviște s-au produs 18 accidente rutiere, iar pe tronsonul Târgoviște-Dărmănești, 28.

Pe DN 7, pe raza localităților Lungulețu-Titu-Produlești s-au înregistrat 15 evenimente rutiere, iar în Tărtășești, 12.

Pe DN 1A, pe tronsonul Crevedia-Cornești au avut loc 24 de accidente de circulație.

În ceea ce privește drumurile județene, pe aceste sectoare s-au produs 130 de accidente rutiere, dintre care 27 au fost grave și 103 ușoare.

Din evidențele poliției rutiere rezultă că pe DJ 701 Corbii Mari-Crovu-Odobești s-au produs cele mai multe accidente de circulație, 18.

Pe drumurile comunale s-au înregistrat 44 de evenimente rutiere negative, dintre care 13 au fost grave, pe străzile din mediul urban, 131 (18 grave, 113 ușoare), iar pe cele din rural, 82 (10 grave, 72 ușoare).

În zilele de vineri, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, respectiv 98 (16,44% din total), dintre care 15 au fost grave.

În zilele de luni, s-au produs 95 de evenimente rutiere, 18 dintre acestea fiind grave.

În zilele de marți, s-au înregistrat 75 de accidente de circulație, dintre care 13 au fost grave.

Conform statisticilor, în intervalul orar 16.00-20.00, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, 171, acest interval însumând 28,69% din total.

Persoanele predispuse a fi implicate în evenimente rutiere negative sunt cele cu vârsta cuprinsă între 46 și 60 de ani.

În perioada analizată, rata mortalității din accidente de circulație la suta de mii de locuitori în județul Dâmbovița a fost de 6.57, iar în luna octombrie, 0.79.

III. MĂSURILE DISPUSE PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ PE PERIOADA SEZONULUI RECE ȘI A SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

În această perioadă, colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este pregătit să intervină pentru înlăturarea sau limitarea consecințelor unor posibile evenimente negative cauzate de fenomene meteorologice defavorabile

(evitarea izolării unor localităţi sau a unor autovehicule în trafic, ca efect al căderilor masive de zăpadă sau al producerii poleiului; asigurarea fluenţei traficului rutier)

De asemenea, în perioada sărbătorilor de iarnă se vor adopta măsuri specifice pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în zonele aglomerate, în locurile destinate comercializării produselor tradiționale, specifice perioadei, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică.

Vor fi constituite dispozitive suplimentare faţă de efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, ce vor avea ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Se vor intensifica acțiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale, a ilegalităților din domeniul silvic şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat.

Polițiștii de la ordine publică vor acționa și pentru siguranța participanților la manifestările derulate în această perioadă, cât și pentru pregătirea antivictimală a persoanelor, în special a celor vârstnice.

Efectivele Inspectoratului vor verifica legalitatea operațiunilor derulate cu material lemnos, îndeosebi cu pomi de Crăciun și cu materiale pirotehnice.

Pentru siguranța participanților la trafic, polițiștii vor transmite recomandări preventive și vor informa în permanență cetățenii cu privire la condițiile de drum existente la nivelul județului.

Se va avea în vedere și activitatea de deszăpezire, iar în cazul în care administratorii drumurilor nu-și îndeplinesc atribuțiile prevăzute de lege referitoare la menținerea stării de viabilitate a părții carosabile, se vor dispune măsuri în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Verificarea stării tehnice a autovehiculelor și dotării acestora cu anvelope de iarnă sau dispozitive antiderapante omologate va fi una dintre principalele activități ale poliției rutiere.

Activitățile poliției rutiere se vor concentra și pe linia prevenirii și combaterii excesului de viteză și a depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise de lege.

Având în vedere tradițiile specifice Crăciunului, polițiștii vor intensifica activitățile de control privind legalitatea funcționării abatoarelor ori pentru depistarea persoanelor care se ocupă cu sacrificarea și comercializarea ilegală a animalelor, precum și a celor care nu respectă normele legale referitoare la transportul animalelor vii.

Comerțul ilicit cu alimente, băuturi alcoolice și obiecte ornamentale va fi sancționat de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.

Pentru deplasări cu trenul în sigura

Situația operativă înregistrată la nivelul județului Dâmbovița, în perioada ianuarie-octombrie 2018

November 28 , 2018     Pătrașcu Nicolae     Actual     162

Situația operativă înregistrată la nivelul județului Dâmbovița, în perioada ianuarie-octombrie 2018Situația operativă înregistrată la nivelul județului Dâmbovița, în perioada ianuarie-octombrie 2018

Astăzi, 28 noiembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității a fost organizată o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate aspecte privind situația operativă înregistrată la nivelul județului Dâmbovița, în perioada ianuarie-octombrie 2018.

De asemenea, a fost prezentat bilanțul accidentelor rutiere și măsurile dispuse

pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe perioada sezonului rece și a sărbătorilor de iarnă.

I. SITUAȚIA OPERATIVĂ ÎNREGISTRATĂ LA NIVELUL I.P.J DÂMBOVIȚA ÎN PERIOADA IANUARIE-OCTOMBRIE 2018

În perioada ianuarie-octombrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, au fost sesizate 12.029 de infracțiuni, dintre care 800 de natură economico-financiară, 9.531 judiciare și 1.698 de altă natură.

În cazul a 10.906 de infracțiuni s-a început urmărirea penală.

Din totalul infracțiunilor de natură judiciară, 5.735 au fost contra persoanei, dintre care 3.221 de loviri sau alte violențe și 1.079 de amenințări.

Principalii indicatori care influențează situația operativă la nivelul județului Dâmbovița sunt infracțiunile de lovire și alte violențe, amenințările și furturile.

În ceea ce privește infracțiunile contra patrimoniului, în perioada de referință, au fost înregistrate 2.165 de sesizări privind comiterea de furturi și 28 sesizări privind săvârșirea de tâlhării.

Cele mai multe infracțiuni de furt au privit sustragerile din locuințe (309), urmate de cele din societăți comerciale (179).

De asemenea, au fost sesizate 88 de furturi din buzunare, genți și poșete, 92 din auto și 108 de animale și păsări.

Pe linie de evaziune fiscală au fost sesizate 74 de infracțiuni, iar la Codul Silvic, 177.

În mediul stradal, au fost sesizate 155 de fapte penale, 14 dintre acestea fiind tâlhării.

Pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada supusă analizei, polițiștii din Dâmbovița au organizat 100 de razii și 6.385 de acțiuni, dintre care 1.079 au fost pe linie de poliție rutieră, 532 pe linie de ordine publică și 523 în domeniul investigațiilor criminale. În domeniul investigării criminalității economice, au fost organizate 292 de acțiuni.

La nivelul secțiilor de poliție rurală și a posturilor de poliție, au fost organizate 3.862 de acțiuni.

În perioada supusă analizei, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au aplicat 130.620 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 20.359 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 1.248 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 461 la Legea 171/2010 privind contravențiile silvice.

Alte 167 de amenzi au fost aplicate pe linie de pază și protecție a bunurilor, potrivit Legii 333/2003.

Cele mai multe amenzi, 103.316, au fost aplicate participanților la trafic, dintre care 25.314 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1.649 fiind pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. Alte 1.617 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere și 183 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, 19.989 de conducători auto au fost sancționați pentru neutilizarea centurii de siguranță, 1.711 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil, 629 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și 2.045 pentru încălcarea normelor referitoare la oprirea sau staționarea autovehiculelor.

Totodată, pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor instalate la trecerile la nivel cu calea ferată, au fost aplicate 136 de amenzi, iar pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată, 102.

De asemenea, 16 șoferi au fost amendați pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculului cu anvelope de iarnă.

Pentru indisciplina pietonală au fost aplicate 7.318 sancțiuni, iar pentru abaterile comise de bicicliști, 9.136.

II.BILANȚUL ACCIDENTELOR DE CIRCULAȚIE ÎNREGISTRATE ÎN PERIOADA IANUARIE-OCTOMBRIE 2018

În perioada ianuarie–octombrie a.c., pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate 114 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 34 de persoane, rănirea gravă a altor 92 și vătămarea corporală ușoară a 34 de persoane.

De asemenea, s-au înregistrat și 482 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora 611 persoane au fost rănite ușor.

La nivelul județului Dâmbovița, principalele patru cauze generatoare de accidente de circulație (58,22%) sunt nerespectarea regulilor privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii (118), indisciplina pietonală (92), abaterile comise de bicicliști (81) și viteza (56).

Cele mai multe accidente de circulație au fost înregistrate pe drumurile naționale ce tranzitează județul, 205, dintre care 46 au fost grave.

Astfel, pe DN 71, pe tronsonul Bâldana-Târgoviște s-au înregistrat 38 de accidente de circulație, iar pe sectorul Târgoviște-Cota 1000, 27.

Pe DN 72 , pe sectorul Găești-Târgoviște s-au produs 18 accidente rutiere, iar pe tronsonul Târgoviște-Dărmănești, 28.

Pe DN 7, pe raza localităților Lungulețu-Titu-Produlești s-au înregistrat 15 evenimente rutiere, iar în Tărtășești, 12.

Pe DN 1A, pe tronsonul Crevedia-Cornești au avut loc 24 de accidente de circulație.

În ceea ce privește drumurile județene, pe aceste sectoare s-au produs 130 de accidente rutiere, dintre care 27 au fost grave și 103 ușoare.

Din evidențele poliției rutiere rezultă că pe DJ 701 Corbii Mari-Crovu-Odobești s-au produs cele mai multe accidente de circulație, 18.

Pe drumurile comunale s-au înregistrat 44 de evenimente rutiere negative, dintre care 13 au fost grave, pe străzile din mediul urban, 131 (18 grave, 113 ușoare), iar pe cele din rural, 82 (10 grave, 72 ușoare).

În zilele de vineri, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, respectiv 98 (16,44% din total), dintre care 15 au fost grave.

În zilele de luni, s-au produs 95 de evenimente rutiere, 18 dintre acestea fiind grave.

În zilele de marți, s-au înregistrat 75 de accidente de circulație, dintre care 13 au fost grave.

Conform statisticilor, în intervalul orar 16.00-20.00, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, 171, acest interval însumând 28,69% din total.

Persoanele predispuse a fi implicate în evenimente rutiere negative sunt cele cu vârsta cuprinsă între 46 și 60 de ani.

În perioada analizată, rata mortalității din accidente de circulație la suta de mii de locuitori în județul Dâmbovița a fost de 6.57, iar în luna octombrie, 0.79.

III. MĂSURILE DISPUSE PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ PE PERIOADA SEZONULUI RECE ȘI A SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

În această perioadă, colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este pregătit să intervină pentru înlăturarea sau limitarea consecințelor unor posibile evenimente negative cauzate de fenomene meteorologice defavorabile

(evitarea izolării unor localităţi sau a unor autovehicule în trafic, ca efect al căderilor masive de zăpadă sau al producerii poleiului; asigurarea fluenţei traficului rutier)

De asemenea, în perioada sărbătorilor de iarnă se vor adopta măsuri specifice pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în zonele aglomerate, în locurile destinate comercializării produselor tradiționale, specifice perioadei, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică.

Vor fi constituite dispozitive suplimentare faţă de efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, ce vor avea ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Se vor intensifica acțiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale, a ilegalităților din domeniul silvic şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat.

Polițiștii de la ordine publică vor acționa și pentru siguranța participanților la manifestările derulate în această perioadă, cât și pentru pregătirea antivictimală a persoanelor, în special a celor vârstnice.

Efectivele Inspectoratului vor verifica legalitatea operațiunilor derulate cu material lemnos, îndeosebi cu pomi de Crăciun și cu materiale pirotehnice.

Pentru siguranța participanților la trafic, polițiștii vor transmite recomandări preventive și vor informa în permanență cetățenii cu privire la condițiile de drum existente la nivelul județului.

Se va avea în vedere și activitatea de deszăpezire, iar în cazul în care administratorii drumurilor nu-și îndeplinesc atribuțiile prevăzute de lege referitoare la menținerea stării de viabilitate a părții carosabile, se vor dispune măsuri în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Verificarea stării tehnice a autovehiculelor și dotării acestora cu anvelope de iarnă sau dispozitive antiderapante omologate va fi una dintre principalele activități ale poliției rutiere.

Activitățile poliției rutiere se vor concentra și pe linia prevenirii și combaterii excesului de viteză și a depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise de lege.

Având în vedere tradițiile specifice Crăciunului, polițiștii vor intensifica activitățile de control privind legalitatea funcționării abatoarelor ori pentru depistarea persoanelor care se ocupă cu sacrificarea și comercializarea ilegală a animalelor, precum și a celor care nu respectă normele legale referitoare la transportul animalelor vii.

Comerțul ilicit cu alimente, băuturi alcoolice și obiecte ornamentale va fi sancționat de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice.

Pentru deplasări cu trenul în sigura

COMENTARII

Lasati un comentariu:


ULTIMELE ARTICOLE

COMENTARII

Comisia Europeană, o nouă LOVITURĂ pentru România: Scenariu SUMBRU vizavi de creşterea economică
[January 07 , 2020, 14:34]Când l-am găsit pe doctorul Ogume, aveam nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă ajute și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp

PMP Dâmbovița are candidat la alegerile europarlamentare
[October 06 , 2019, 22:06] Pentru ce au marul ala , ca sa ne faca scarba sa mai mancam si mere ??? Este o impertinenta foarte mare sa fim pacaliti sa asociem imaginea marului cu niste penali mincinosi . Mereu ii vezi cu marul dupa ei , imi face scarba sa mai mananc mere .

ALERTĂ! O femeie a dispărut de acasă!
[September 29 , 2019, 09:51]Da.

POLIȚIA DÂMBOVIȚA - 10 PENTRU SIGURANȚĂ
[September 06 , 2019, 15:45]dovada ca politistii sunt stupizi

Eroul din Olimp a fost condus astăzi pe ultimul drum
[September 05 , 2019, 18:40]Nu exista salvamari nicăieri pe tot litoralul

Această platformă folosește modulele cookie terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite.

Am inteles   Detalii
×