Home Politica Sanatate Economie Social Actual Administratie Cultura Sport Externe

Home

Politica

Sanatate

Economie

Social

Actual

Administratie

Cultura

Sport

Externe

Bere sau vin? Care dintre cele două băuturi are efecte mai benefice pentru sănătate

Dintre băuturile alcoolice, berea si vinul sunt cele mai puțin nocive deoarece nu au la baza alcool distilat, coloranti, aditivi si alte substante care ar putea fi daunatoare organismului.

Vinurile seci si demiseci sunt de preferat celor dulci. Acestea nu contin zahar si au, in plus, proprietati antioxidante. Fac bine inimii si nu ingrasa foarte rau. „Caloriile vor veni doar din alcool”, explica doctorul Eduard Adamescu, nutritionist si diabetolog.

Beneficiile celor două băuturi:

Berea

Oase puternice: Conform unui studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare în Nutriţie Umană şi Anti-îmbătrânire de la Universitatea Tufts din Boston, bărbaţii mai în vârstă şi femeile aflate la menopauză care consumă unul sau două pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. Acest fapt se datorează în principal conținutului de siliciu pe care berea îl are.

Sursă de vitamine: Rapoartele arată că berea are un conținut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3 cunoscută și sub denumirea de Niacină, utilă în prevenirea și tratarea depresiilor, durerilor de cap și a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 de ml de bere conține o cantitate de 1.83 miligrame de Niacină.

Vinul

Protejează inima: flavonoidele din vinul roșu scad colesterolul rău din sânge, iar resveratrolul împiedică formarea cheagurilor de sânge prevenind apariția problemelor cardiovasculare.

Ține bolile la distanță: Procianidinele din vin reduc riscul de diabet de tip 2, cataractă și cancer de colon

Crește speranța de viață: Resveratrolul, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum (de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C), este dovedit a fi și un protector eficient împotriva demenței. Antioxidanții din vinul roșu ar explica de ce speranța de viață a francezilor e mai mare: au o alimentație mai ușoară și cosumă vin în cantități mici.

Sursa: exquis

Bere sau vin? Care dintre cele două băuturi are efecte mai benefice pentru sănătate

August 01 , 2018     24BN     Sanatate     297

Bere sau vin? Care dintre cele două băuturi are efecte mai benefice pentru sănătateBere sau vin? Care dintre cele două băuturi are efecte mai benefice pentru sănătate

Dintre băuturile alcoolice, berea si vinul sunt cele mai puțin nocive deoarece nu au la baza alcool distilat, coloranti, aditivi si alte substante care ar putea fi daunatoare organismului.

Vinurile seci si demiseci sunt de preferat celor dulci. Acestea nu contin zahar si au, in plus, proprietati antioxidante. Fac bine inimii si nu ingrasa foarte rau. „Caloriile vor veni doar din alcool”, explica doctorul Eduard Adamescu, nutritionist si diabetolog.

Beneficiile celor două băuturi:

Berea

Oase puternice: Conform unui studiu realizat de oamenii de știință de la Centrul de Cercetare în Nutriţie Umană şi Anti-îmbătrânire de la Universitatea Tufts din Boston, bărbaţii mai în vârstă şi femeile aflate la menopauză care consumă unul sau două pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. Acest fapt se datorează în principal conținutului de siliciu pe care berea îl are.

Sursă de vitamine: Rapoartele arată că berea are un conținut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3 cunoscută și sub denumirea de Niacină, utilă în prevenirea și tratarea depresiilor, durerilor de cap și a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 de ml de bere conține o cantitate de 1.83 miligrame de Niacină.

Vinul

Protejează inima: flavonoidele din vinul roșu scad colesterolul rău din sânge, iar resveratrolul împiedică formarea cheagurilor de sânge prevenind apariția problemelor cardiovasculare.

Ține bolile la distanță: Procianidinele din vin reduc riscul de diabet de tip 2, cataractă și cancer de colon

Crește speranța de viață: Resveratrolul, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum (de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C), este dovedit a fi și un protector eficient împotriva demenței. Antioxidanții din vinul roșu ar explica de ce speranța de viață a francezilor e mai mare: au o alimentație mai ușoară și cosumă vin în cantități mici.

Sursa: exquis

COMENTARII

Lasati un comentariu:


Booking.com

ULTIMELE ARTICOLE

PAGINA FACEBOOK

TWITTER

PINTEREST

COMENTARII

Restaurant -La Doru- angajează AJUTOR DE BUCĂTAR
[October 29 , 2019, 07:49]Unde se afla locatia? In Yugospania? Japolanda? Voi nu realizati ca nu exista vreun nume de localitate in articol?

PMP Dâmbovița are candidat la alegerile europarlamentare
[October 06 , 2019, 22:06] Pentru ce au marul ala , ca sa ne faca scarba sa mai mancam si mere ??? Este o impertinenta foarte mare sa fim pacaliti sa asociem imaginea marului cu niste penali mincinosi . Mereu ii vezi cu marul dupa ei , imi face scarba sa mai mananc mere .

ALERTĂ! O femeie a dispărut de acasă!
[September 29 , 2019, 09:51]Da.

POLIȚIA DÂMBOVIȚA - 10 PENTRU SIGURANȚĂ
[September 06 , 2019, 15:45]dovada ca politistii sunt stupizi

Eroul din Olimp a fost condus astăzi pe ultimul drum
[September 05 , 2019, 18:40]Nu exista salvamari nicăieri pe tot litoralul

Această platformă folosește modulele cookie terțe pentru a vă face folosirea mai plăcută și pentru a îmbunătăți serviciile oferite.

Am inteles   Detalii
×