14 iulie 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Ziua Porţilor Deschise pentru copii, la Jandarmeria Dâmboviţa

1 min read
Spread the love

Peste 200 de elevi şi preşcolari, însoțiți de părinţi și cadre didactice de la unități școlare din municipiul Târgovişte și localitățile Voinești și Băleni, au răspuns invitaţiei Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, pășind pentru prima dată într-o unitate militară.

Timizi la prima vedere, copiii nu au stat prea mult timp deoparte şi, animaţi de curiozitatea specifică vârstei, au adresat întrebări şi au probat o parte din echipamentul pe care îl folosesc jandarmii în misiunile speciale și de asigurare a ordinii publice.

Aceștia au vizitat atelierele cu echipamentele folosite de jandarmii montani în misiuni de salvare, materialele specifice de protecție și intervenție, ținuta militară, mijloacele auto și au fost încântați de exercițiile demonstrative de autoapărarae, cu câinii de serviciu și de intervenție antiteroristă. Totodată, specialiștii în domeniul resurselor umane le-au prezentat elevilor de liceu condițiile privind o viitoare selecționare pentru școlile postliceale de subofițeri ale Jandarmeriei Române.

Întreaga activitate a avut ca scop familiarizarea copiilor cu privire la rolul, atribuțiile și misiunile jandarmilor dâmbovițeni.

Acțiunea “Ziua Porţilor Deschise” se înscrie în seria activităților dedicate sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, instituție care pe data de 3 aprilie a.c. aniversează 174 de ani de la înființare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *