27 februarie 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Cutremur devastator în Maroc! Sute de persoane au decedat

2 min read
Spread the love

Un cutremur puternic a lovit Marocul, ucigând sute de persoane. Seismul a avut o magnitudine de 6,8 pe scara Richter.

 

 

 

Majoritatea deceselor au avut loc în zonele montane greu accesibile, unde multe clădiri sunt construite din materiale fragile. Ministerul de Interne a declarat că estevorba despre un bilanț preliminar al morților și că 153 de persoane au fost rănite, potrivit Reuters.

Mai multe clădiri au fost distruse, iar locuitorii marilor orașe au fugit din case lor.

Locuitorii din Marrakech, cel mai apropiat oraș mare de epicentru, au declarat că unele clădiri s-au prăbușit în orașul vechi, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, iar televiziunea locală a prezentat imagini cu turnul unei moschei căzut și cu moloz pe mașinile distruse.

analul de știri pan-arab al-Arabiya a raportat că au fost ucise cinci persoane dintr-o familie.

Ministerul de Interne, în declarația sa televizată privind bilanțul victimelor, a îndemnat la calm și a precizat că seismul a lovit provinciile Al Haouz, Ouarzazate, Marrakech, Azilal, Chichaoua și Taroudant.

Centrul geofizic al Marocului a declarat că seismul s-a produs în zona Ighil din Marele Atlas, cu o magnitudine de 7,2. Serviciul de prospecțiuni geologice al SUA a estimat magnitudinea cutremurului la 6,8 și a precizat că acesta s-a produs la o adâncime relativ mică, de 18,5 km..

Cutremurul este cel mai mortal din Maroc de la un seism din 2004 în apropiere de Al Hoceima, în nordul munților Rif, care a ucis peste 600 de persoane, scrie antena3.ro

Sursa foto:
Antena3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *