4 iunie 2023

24breakingnews

Știri de ultimă oră

VIZITĂ DE LUCRU PE ȘANTIERELE DIN COMUNA GURA ȘUȚII

4 min read
Spread the love
Administrația de la Gura Șuții a efectuat, în prima zi a săptămânii, o vizită de lucru pe șantierele de pe raza satelor Gura Șuții și Speriețeni.
Împreună cu consilierul județean Dinu Marian, care sprijină comuna Gura Șuții de la Consiliul Județean, viceprimarul comunei, Stoica Stan, și aparatul administrativ al Primăriei, au luat la pas obiectivele aflate în desfășurare.
În această perioadă, la nivel de comună, se asfaltează toate străzile și se realizează șanțuri betonate, trotuare și podețe, cu intrare la fiecare proprietate pe DJ 721, în satul Gura Șuții și șanțuri și rigole pavate, podețe laterale pe DJ 721A, la Speriețeni.
Prima oprire s-a făcut pe străzile din Gura-Șuții, unde echipele de muncitori asfaltează sau pregătesc terenul pentru asfaltare, proiectul fiind finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, comuna Gura Șutii fiind prima localitate din România care a semnat o astfel de finanțare, administrația primind 8,3 milioane de lei pentru aceste lucrări.
Ulterior, echipa de la Gura-Șuții s-a oprit pe Drumul Județean 721 unde se realizează șanțuri betonate, trotuare și podețe, cu intrare la fiecare proprietate și pe Drumul Județean 721A, în Speriețeni, unde se realizează șanțuri, rigole pavate și podețe laterale.
Lucrările unde se amenajează șanțuri betonate, trotuare și podețe nu se puteau realiza fără sprijinul nemijlocit al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a fost întotdeauna un sprijin real pentru comuna Gura Șuții. Ambele proiecte sunt demarate în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, având o finanțare de peste 5 milioane de lei.
Consilierul Județean, Marian Dinu, a dorit să se asigure că lucrările sunt în grafic și că nu există întârzieri: ”Astăzi am efectuat o vizită de lucru pe șantierele de pe raza comunei Gura Șuții. Proiectele de pe Drumul Județean 721 și Drumul Județean 721A, sunt finanțate prin asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, fiind vorba de o sumă de peste 5 milioane de lei. Se lucrează în ritm susținut. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorii despre evoluția lucrărilor și despre graficul de predare al acestora. Vom urmări și în continuare lucrările, împreună cu aparatul admnistrativ al Primăriei Gura Șuții, ca să ne asigurăm că totul va decurge bine. Doresc să le transmit atât cetățenilor din satul Gura Șuții, cât și celor din satul Speriețeni, că președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, va sprijini întotdeauna comuna noastră, pentru a putea efectua toate investițiile de care localitatea are nevoie, mulțumindu-i pe această cale în nume propriu, pentru sprijinul pe care îl acordă comunei Gura Șuții. Ca și concluzie, aceste lucrări sunt benefice, aducând îmbunătățirea infrastructurii, creșterea condițiilor de confort și siguranță a circulației, scăderea riscului de producere a accidentelor, scăderea riscului de poluare înseamnă creșterea calității vieții, contribuind inclusiv la ameliorarea sănătății, la bunăstarea și la prosperitatea locuitorilor, cu atât mai mult cu cât este de așteptat să crească valoarea proprietăților și să scadă riscul de inundații”
Prezent pe teren, viceprimarul Stoica Stan, a declarat:
„Astăzi am efectuat o nouă vizită pe șantierele din comună și pot să vă spun că sunt mulțumit de cum se lucrează. Toate șantierele de pe raza comunei sunt în grafic. Pe plan local, administrația impune îmbunătățiri ale drumurilor și străzilor, pentru a ține pasul cu creșterea valorilor de trafic, pentru a permite accesul în condiții de siguranță și confort, potrivit normelor europene, și, bineînțeles, pentru dezvoltarea economică. Întreg colectivul Primăriei Gura Șuții, cât și Consiliul Local Gura Șuții, transmite mulțumiri președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, pentru sprijinul pe care l-a oferit dea lungul timpului comunei noastre, în special pentru proiectele de dezvoltare și modernizare”.
Chiar dacă nu a fost prezent, primarul comunei Gura Șuții, Constantin Dinu, a transmis că ”totul decurge conform planurilor”:
„Așa cum am promis, prioritatea mea rămâne dezvoltarea comunei. Rămân același om de echipă, implicat, care a contribuit cu toată energia și experiența la construirea unei echipe puternice, încă de la început, ducând comuna noastră în topul localităților, ca și modernizare și dezvoltare, din județul Dâmbovița. Rămân partener și doresc să mulțumesc pentru sprijin, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, viceprimarului Stoica Stan, aparatului administrativ al Primăriei Gura Șuții, consilierilor locali, precum și tuturor celor care au contribuit la rezultatele extraordinare obținute la nivel de comună. Am spus-o și o repet: prioritatea mea a fost și va rămâne dezvoltarea și modernizarea comunei. La Gura Șuții faptele vorbesc, iar acest lucru a fost demonstrat în tot acest timp. Împreună vom face din imposibil, posibil. Ținem aproape!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *