5 iunie 2023

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Deputatul PSD, Carmen Holban, la Bruxelles: O parte a măsurilor adoptate în România în ultima perioadă răspund celor care au nevoie de sprijin din partea statului în problema energiei și a prețului acesteia

2 min read
Spread the love

Deputatul și președintele OFSD Dâmbovița, Carmen Holban, a participat la Bruxelles la reuninea Comisiei interparlamentare pe tema „Aspecte de gen ale sărăciei energetice”, precizând faptul că a constatat că o parte a măsurilor adoptate în România în ultima perioadă răspund celor care au nevoie de sprijin din partea statului în problema energiei și a prețului acesteia.

 

 

„În apropierea Zilei Internaționale a Femeii, ieri, în prima zi de primăvară, am participat la Bruxelles la reuninea Comisiei interparlamentare pe tema „Aspecte de gen ale sărăciei energetice”.

Alături de colegi și colege din parlamentele țărilor membre ale Uniunii Europene, am vorbit despre identificarea de soluții în cazul unei probleme care, în Europa anului 2023, nu ar trebui să existe. Este vorba de sărăcia energetică, situație care afectează în special mamele și femeile singure.

Sunt aspecte ce pot fi urgentate la nivelul fiecărui parlament național, fapt pentru care, ieri, au fost făcute mai multe recomandări de către specialiști și experți ai Comisiei Europene. Printre acestea se numără cooptarea organizațiilor feministe în elaborarea politicilor publice care trebuie să protejeze mamele și femeile singure, dar și asigurarea de energie la prețuri accesibile pentru toate categoriile sociale vulnerabile.

M-am bucurat să constat că o parte a măsurilor adoptate în România în ultima perioadă răspund celor care au nevoie de sprijin din partea statului în problema energiei și a prețului acesteia. Evoluția contextului internațional și războiul de la granița României vor avea în continuare efecte asupra economiilor naționale, fapt pentru care este nevoie de consens și un plan comun pentru protejarea categoriilor defavorizate”, a transmis deputatul Carmen Holban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *