27 februarie 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Slovacia se pune la ‘adăpost’! Începe implementarea sistemului de apărare aeriană Patriot

1 min read
Spread the love

Ministrul apărării slovac a susținut că țările partenere NATO au început să trimită componente ale sistemului de apărare aeriană Patriot în Slovacia, operaţiunea continuând și în zilele următoare, scrie news.ro

Sistemul va fi operat de trupe germane şi olandeze şi va fi desfăşurat iniţial pe aeroportul Sliac din centrul Slovaciei pentru a ajuta la întărirea apărării Flancului Estic al NATO.

Sistemul Patriot va face parte dintr-un nou grup de luptă NATO din Slovacia, care se învecinează cu Ucraina.

”Sunt bucuros să confirm că primele unităţi însărcinate cu desfăşurarea sistemului de apărare aeriană Patriot ajung treptat în Slovacia”, a declarat ministrul Apărării Jaroslav Nad pe Facebook.

Nad a precizat că sistemul Patriot va fi o completare şi nu un înlocuitor al sistemului S-300 din epoca sovietică pe care îl operează Slovacia.
Ministrul a spus săptămâna trecută că Slovacia este dispusă să dea S-300 Ucrainei dacă şi când va primi o înlocuire adecvată.

Parlamentul slovac a autorizat marţi staţionarea în Slovacia a unor militari străini din cadrul NATO, al căror număr poate atinge 2.100.

Într-o primă fază este vorba despre o unitate din cadrul ”Prezenţei Avansate Consolidate” a NATO – aproximativ 1.200 de oameni din Cehia, Germania, Olanda, Statele Unite, Polonia şi Slovenia.

De asemenea, Parlamentul a aprobat instalarea unui sistem antirachetă de tip Patriot, informează news.ro

 

 

Sursa foto:
publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *