27 februarie 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Un avion militar al NATO a fost dat dispărut în nordul Norvegiei! Patru militari se aflau la bordul aeronavei

2 min read
Spread the love

Serviciile de salvare ale Norvegiei au anunțat că un avion militar american care participa la un exercițiu NATO a fost dat dispărut vineri. Un echipaj de patru persoane se afla la bord în momentul dispariției, scrie agerpres.ro

 

„Un avion militar american, US OSPREY, a fost dat dispărut la orele 18.26 (17.26 GMT) la sud de Bodo” (nord), au indicat serviciile de salvare (HRS) din Norvegia de Nord într-un comunicat în care se precizează că în regiune condiţiile meteo au fost proaste.

Patru persoane se aflau la bordul aeronavei în misiune de antrenament în cadrul Exercise Cold Response, care implică 200 de avioane şi aproximativ 50 de nave.

„La orele 21.17, s-au făcut descoperiri din aer (în zona dispariţiei) la Gratadalen, în Beiarn. Din cauza condiţiilor meteo, nu a fost posibil să coborâm la faţa locului”, a indicat comunicatul, adăugând că serviciile de salvare sunt pe drum.

„Nu suntem la locul incidentului, deci că nu ştim nimic despre cele patru persoane care se aflau la bord. Dar ştim că este locul unei prăbuşiri”, a declarat un purtător de cuvânt al HRS, Jan Eskil Severinsen, pentru televiziunea publică NRK.

Exerciţiul Cold Response 2022 îşi propune să testeze capacitatea Norvegiei de a primi întăriri externe în cazul unei agresiuni din partea unei ţări terţe, în conformitate cu articolul 5 din Carta NATO care îi obligă pe membrii săi să vină în ajutorul unuia dintre ei, informează agerpres.ro

 

Sursa foto:
thedefensepost.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *