29 aprilie 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Pietonii au intrat în atenția polițiștilor dâmbovițeni! 17 persoane au fost sancționate pentru abaterile comise

2 min read
Spread the love

Polițiștii de la rutieră continuă acțiunile din trafic, fiind prezenți la datorie pentru prevenirea unor accidente de circulație cu consecințe extrem de grave

La data de 1 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație și creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ.

Activitățile au debutat începând cu data de 30 ianuarie, până în prezent, în zilele de luni și marți, polițiștii desfășurând acțiuni punctuale pentru verificarea legalității transportului de persoane și sancționarea indisciplinei pietonale.

Pe parcursul zilei de ieri, 1 februarie, activitățile desfășurate au vizat depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

Astfel, ieri, polițiștii au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 14 sancțiuni au fost pentru încălcarea normelor referitoare la prioritatea de trecere.

De asemenea, 17 pietoni au fost sancționați pentru abaterile comise, iar, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 24 de permise de conducere, 14 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Astăzi, în atenția polițiștilor se vor afla conducătorii auto care staționează sau opresc neregulamentar autovehiculele, precum și bicicliștii care nu respectă normele rutiere, astfel, punându-se în pericol atât pe aceștia, cât și pe ceilalți participanți la traficul rutier

Sursa foto:
wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *