14 iulie 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Războiul din Ucraina: Aproape 1,37 milioane de oameni au plecat din cauza bombardamentelor

1 min read
Spread the love

Aproape 1,37 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul războiului în urmă cu zece zile, potrivit ultimelor date oferite de ONU sâmbătă, scrie news.ro

 

Înaltul Comisar pentru Refugiaţi (UNHCR) anunţă că numărul exact este de 1.368.864 de refugiaţi, la ora 12.15 GMT, cu peste 160.000 mai mult decât la precedentul bilanţ de vineri.

Autorităţile şi ONU se aşteaptă ca fluxul să se intensifice pe măsură ce armata rusă continuă să avanseze în Ucraina, cu lupte acerbe în jurul capitalei Kiev.

“1,3 milioane de oameni au fugit din Ucraina în căutarea unui loc sigur. Cu excepţia cazului în care conflictul se încheie imediat, este posibil ca alte milioane să fie forţate să fugă”, a a anunţat UNHCR.

Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a estimat că peste patru milioane de refugiaţi ucraineni ar putea avea nevoie în cele din urmă de protecţie şi asistenţă.
Înainte de acest conflict, Ucraina avea o populaţie de peste 37 de milioane în teritoriile controlate de Kiev – care deci nu includ Crimeea anexată de Rusia sau zonele aflate sub control separatist, scrie news.ro

sursa foto – stiripesurse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *