30 ianuarie 2023

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Titu!

1 min read
Astăzi, 24 ianuarie 2023, la Sala de sport ” Dumitru Miu”, a avut loc evenimentul cu tema: „ Anul 1859, în Istoria Românilor”, cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza și a formării Statului Modern Român.
În cadrul evenimentului, s-au desfășurat activități cultural –artistice și religioase, organizate de instituțiile culturale și educaționale de pe raza orașului, ce au cuprins: intonarea Imnului de Stat al României; Slujba de Mulțumire TE DEUM – săvârșită de un sobor de preoți din orașul Titu ; discursuri – doamna viceprimar prof. Gabriela Chițu, domnul profesor de istorie Nicolae Vlădescu – consilier local; recitaluri de poezie patriotică și cântece patriotice precum și dansuri populare susținute de Ansamblul „Trandafir Dâmbovițean”, al Casei de Cultură Titu.
A fost realizată și o expoziție de carte și de costume populare, dedicată momentului de către Biblioteca Orășenească Titu.
În cadrul evenimentului au fost prezenți: doamna viceprimar prof. Gabriela Chițu, consilieri locali, referențí culturali, cadre didactice, elevi ai școlilor și liceelor din comunitate, părinți, bunici, preoți ,reprezentanți ai Poliției Naționale și Locale – Oraș Titu, cetățeni ai orașului Titu.
Evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române, s-a încheiat cu prinderea într-o Horă a Unirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *