22 mai 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

2022, an plin de ‘evenimente’ pentru dâmbovițeanul Florin Bănică, comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu

2 min read
Spread the love

Raport de activitate bogat pentru comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, dâmbovițeanul Florin Bănică. Conform acestuia, în 2022 a existat un număr mai mare de inspecții neplanificate față de anii anteriori, care a fost determinat de creșterea numărului de autosesizări și a numărului de controale efectuate în vederea soluționării petițiilor.

 

„2022 a fost un an plin de evenimente și acțiuni pe care le-am desfășurat împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu și pe care am reușit să le gestionăm cu succes. Iată care este raportul acţiunilor de inspecţie şi control ale GNM realizate perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022:
• au fost efectuate 38.250 inspecţii în domeniul controlului poluării şi în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate, dintre care, 6.488 de controale planificate și 31.762 neplanificate.
• urmare a neconformităților constatate de comisarii GNM în timpul verificărilor, au fost aplicate 5.467 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 114.346.370 lei.
• totodată, au fost impuse 422 dispoziţii de sistare a activităţii și au fost formulate 267 de sesizări penale.
• de menționat că în 2022 a existat un număr mai mare de inspecții neplanificate față de anii anteriori, care a fost determinat de creșterea numărului de autosesizări și a numărului de controale efectuate în vederea soluționării petițiilor.
Mulțumesc, pe această cale colegilor și instituțiilor care au participat la aceste acțiuni, pentru toată susținerea și implicarea de care au dat dovadă în activitățile derulate pe parcursul anului trecut”, a transmis dâmbovițeanul Florin Bănică comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *