27 februarie 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Ministerul Agriculturii îi liniștește pe români: România produce suficient pentru acoperirea consumului intern

2 min read
Spread the love

Ministerul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susține că România are capacitatea de a se susţine singură din punct de vedere alimentar. De asemenea acesta precizează că la ora actuală sunt suficiente stocuri de materie primă, scrie agerpres.ro

 

„În Ministerul Agriculturii facem monitorizarea stocurilor în permanenţă, atât la nivelul comercianţilor şi furnizorilor de cereale, cât şi la nivelul industriei de morărit şi panificaţie. De asemenea, sunt întocmite zilnic rapoarte cu privire la situaţia stocurilor de cereale din depozitele autorizate şi din zonele de comercializare, pentru a fi pregătiţi să intervenim cu măsurile adecvate. Datele la zi arată că sunt suficiente stocuri de materie primă, aşadar românii nu trebuie să îşi facă griji din acest punct de vedere. România produce suficient pentru acoperirea consumului intern şi are capacitatea de a se susţine singură din punct de vedere alimentar”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis miercuri AGERPRES, şeful MADR a avut marţi, la sediul instituţiei, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole (ARCPA) şi cu cei ai Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN.

Discuţiile au avut loc în contextul acţiunii de monitorizare a stocurilor de cereale de către Ministerul Agriculturii, demarată ca urmare a schimbărilor survenite pe piaţa internaţională după declanşarea agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei.

Ministrul Agriculturii a transmis celor prezenţi la discuţii că, potrivit analizei realizate de MADR, în acest moment există pe piaţă o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificaţie, necesarul pentru furajare, precum şi pentru acoperirea cantităţilor contractate la export, scrie news.ro

sursa foto – agrointel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *