4 decembrie 2023

24breakingnews

Știri de ultimă oră

O șoferiță a rămas fără permis de conducere după a zburat pe Drumul Național 1 cu cu o viteză de 173 km/h

2 min read
Spread the love

Viteza constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulație cu urmări grave la nivelul județului Prahova.

Deși acest lucru este cunoscut de către conducătorii auto, nu toți șoferii aleg să circule regulamentar, iar efectele unor astfel de decizii inadecvate sunt de cele mai multe ori nefaste, nu numai pentru cel ce alege să nu respecte regimul legal de viteză, cât și pentru pasagerii acestuia și ceilalți participanți la trafic.

În acest sens, exemplificăm activitatea de astăzi, 24 noiembrie, a polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova care au organizat o acțiune, cu radare în cascadă, pe drumurile naționale din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În acest context, în două ore, polițiștii au fost aplicate 103 sancțiuni la OUG nr. 195/2002 R, dintre care 66 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de 33.300 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost reținute 2 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cu peste 50, respectiv peste 70 de km/h., precum și 2 certificate de înmatriculare.

Exemplu semnificativ:

O femei în vârstă de 55 de ani, din comuna Păulești a condus un autoturism pe Drumul Național 1, în afara orașului Băicoi, pe un sector de drum limitat la 100 km/h, cu o viteză de 173 km/h.

Aceasta a fost sancționată cu amendă contravențională, totodată fiind dispusă și măsura reținerii permisului de conducere pentru 120 de zile.

Polițiștii prahoveni sunt permanent pe drumurile publice din județ pentru reducerea riscului victimal al conducătorilor auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *