4 iunie 2023

24breakingnews

Știri de ultimă oră

UE a convenit iniţierea procesului de aderare a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgia la blocul comunitar

1 min read
Spread the love

Statele membre UE au decis iniţierea procesului de aderare a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgia la blocul comunitar, scrie agerpres.ro

 

Conform unui anunţ pe Twitter al preşedinţiei franceze a Consiliului UE, cele 27 de state membre au cerut luni Comisiei Europene să facă primul pas pe acest drum, prin elaborarea unui raport pe baza căruia statele membre vor decide dacă acordă statutul de ţară candidată Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

Ucraina a cerut săptămâna trecută formal aderarea la UE, urmată de Republica Moldova şi Georgia, aderare care însă implică un proces laborios şi îndelungat.

Parlamentul European a atras atenţia că rezoluţia sa de susţinere a aderării Ucrainei la UE, votată marţi, nu înseamnă că procesul de aderare a început sau că această ţară ar beneficia de vreo procedură specială de aderare, cum au dat de înţeles unele mesaje transmise de la Kiev.

După ce Republica Moldova a decis să depună cererea de aderare la Uniunea Europeană, separatiştii din Transnistria au cerut, din nou, recunoaşterea independenţei acestei regiuni, scrie agerpres.ro

 

sursa foto – rfi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *