30 aprilie 2024

24breakingnews

Știri de ultimă oră

Jandarmii dâmbovițeni vor verifica respectarea prohibiției la pescuit

1 min read

{"remix_data":[],"remix_entry_point":"challenges","source_tags":["local"],"origin":"unknown","total_draw_time":0,"total_draw_actions":0,"layers_used":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"total_editor_actions":{},"tools_used":{"addons":1},"is_sticker":false,"edited_since_last_sticker_save":true,"containsFTESticker":false}

Spread the love

Cele 60 de zile ale prohibiției generale pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial pe apele interioare sunt stabilite în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, potrivit Ordinului nr. 561/2023/11/2024.

În această perioadă, jandarmii dâmboviţeni vor intensifica acțiunile punctuale în habitatele piscicole naturale, în vederea protejării unui fond piscicol bogat şi variat, precum şi a biodiversităţii.

Jandarmeria Dâmbovița reamintește persoanelor pasionate de acest sport că pescuitul recreativ/sportiv, prin orice metode și mijloace, al peștilor și a altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și în zonele de protecție, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 de lei la 1000 de lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației, după caz, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *